“Een goede buur is beter dan een verre vriend”

De Amber: nieuwe naam appartementencomplex

Vrijdag 6 juni jl. viel er wat te vieren in Bosselaar-Zuid. Bewoners van het nieuwe appartementencomplex aan de Amber 1 t/m 27 en omwonenden kwamen bij elkaar om de, door de bewoners gekozen, complexnaam te onthullen. Daarna was er volop gelegenheid om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

“Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat is precies de reden dat de Brabantse Waard dit openingsfeest organiseerde. Goed contact met buren en buurtbewoners maakt dat onze huurders zich thuis voelen. Door dit openingsfeest aan te bieden, kunnen we hieraan een steentje bijdragen”, verklaart Jan van Ham, wijk-en buurtbeheerder Bosselaar-Zuid.

Nieuwe naam 
Een nieuw gebouw verdient een nieuwe naam. Uiteraard mochten de bewoners de uiteindelijke naam kiezen. Om hen een handje te helpen, dook de Brabantse Waard de streekarchieven in en selecteerde, op advies van de architect, een drietal mogelijke namen voor het appartementencomplex: De Amber (verwijzing straatnaam), Briljant (verwijzing straatnamen wijk) en Markzicht (verwijzing naarrivier de Mark). Het was aan de bewoners om op basis van ‘de meeste stemmen gelden’ definitief de naam van het appartementencomplex te kiezen. De naam ‘De Amber’ kreeg met een kleine meerderheid de meeste stemmen.

Onthulling

Ruim een maand bleef de gekozen naam strikt geheim. De Brabantse Waard regelde in de tussentijd een gevelnaambord en een passend openingsfeestje voor alle huurders van het complex en omliggende woningen. Vrijdag 6 juni jl. was de dag van de onthulling. Mw. Anny Roks en haar kleindochter Jenthe verrichtten, onder toeziend oog van 55 aanwezigen, de officiële handeling. “We waren de eerste bewoners die intrek namen in ‘De Amber’. We wonen er met veel plezier en Jenthe vond het prachtig om aan die touwtjes te mogen trekken.”Vervolgens werd er met een drankje in de ene hand en een gevuld eitje in de andere, geproost op een prettige leefomgeving voor alle bewoners van Bosselaar-Zuid.

1402907743