De wijk

Bosselaar Zuid is een elegante, ruim opgezette, nieuwe woonwijk aan de zuidkant van Zevenbergen. Bosselaar Zuid staat voor hoogwaardig wonen op een prachtige plek. Er wordt een compleet nieuwe woonomgeving gerealiseerd, met circa 600 woningen verdeeld over 3 deelgebieden.

Elke plek in Bosselaar Zuid heeft zijn eigen sfeer en karakter. Je kunt er wonen aan het water, in het groen, in een gemoedelijk woonstraatje of in een prachtige levendige laan. De variatie in woningtypen en toegepaste kleuren geven de wijk een speels karakter en dragen er aan bij dat het over vele jaren nog steeds een fraaie plek is om te wonen. Daarnaast is Bosselaar Zuid een kindvriendelijke wijk.

Planopzet en architectuur

De architectuur van de woningen is klassiek en elegant. Er is gekozen voor een traditionele inslag die verwijst naar authentieke panden die in Zevenbergen voorkomen. Kenmerkend hiervoor zijn onder andere de steile daken met grote overstekken en dakkapellen, de gemetselde schoorstenen, de erkers, de balkons, de raampartijen en de luifels. Er is bovendien veel aandacht besteed aan de kleurstelling, detaillering en de selectie van mooie materialen.

Deelgebied 1 en 2a

Het eerste deelgebied is grotendeels gerealiseerd en bestaat uit verschillende woningtypen in diverse categorieën. In totaal omvat deelgebied 1 circa 190 woningen, appartementen en kavels. Daarnaast is in dit deel van de wijk een Brede School gerealiseerd. In deelgebied 2a worden 80 woningen gerealiseerd. Het woningaanbod bestaat uit 64 koop- en 16 huurwoningen.

Deelgebied 2b

In deelgebied 2b worden 58 koopwoningen en een appartementengebouw (8 bouwlagen met 20 appartementen) gerealiseerd. De koopwoningen zijn, zoals in deelgebied 2a, rijwoningen type F, semibungalows type H, twee-onder-een-kapwoningen type I, vrijstaande woningen type J en semibungalows type K en K+. De verdere uitwerking van het appartementengebouw zal nog plaatsvinden. De architectuur van deelgebied 2 sluit aan op de sfeer en uitstraling van deelgebied 1, maar heeft een eigen karakter. De baksteenuitstraling van deelgebied 1 wordt consequent doorgevoerd maar met een ander kleurenpalet. Het gekozen gevelmetselwerk bestaat uit rode, oranje, bruine en gesinterde handvormstenen die donker en iets terugliggend zijn gevoegd. Samen met de witte kozijnen, witte gevelaccenten en donkere pannen zorgt dit voor een aantrekkelijke woonomgeving met een vrolijke uitstraling. De woningen aan het water sluiten naadloos aan op de woningen uit deelgebied 1. De waterwoningen vormen samen een ‘witte kralenketting’ die nadrukkelijk in heel Bosselaar Zuid aanwezig is.

Deelgebied 3

Achter de schermen is ook de invulling van deelgebied 3 al in voorbereiding. Op deze website houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen en zal bekend gemaakt worden wanneer de woningen in dit deelgebied in verkoop zullen gaan.

Deelgebied 2 in virtual reality

Waan jezelf alvast in het nieuwe deelgebied van Bosselaar Zuid. Ontdek het deelgebied 2a en klik/scroll door de virtual reality om dit gedeelte van de wijk vanuit verschillende standpunten te bekijken.

Keuzemogelijkheden

Als koper van een woning in Bosselaar Zuid heb je een groot aantal mogelijkheden om je woning naar jouw wensen aan te laten passen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan diverse uitbreidings- en/of indelingsvarianten, maar ook aan de vrijheid om de keuken of de badkamer naar wens in te richten.