Bram en Marijke Winter: We kunnen bijna niet wachten tot het zover is!

Woondromen komen uit in Bosselaar Zuid

Vlakbij het gezellige centrum van Zevenbergen verrijst Bosselaar Zuid; een charmante, ruim opgezette nieuwbouwwijk met veel groen en water. Naast koopwoningen en diverse bouwkavels worden er ook 16 huurwoningen en 27 huurappartementen gerealiseerd. In één van de 16 huurwoningen, een semibungalow in jaren ’30 stijl, zagen Bram en Marijke Winter hun toekomstige droomwoning. 

De woning wordt naar verwachting in november opgeleverd. Marijke: “We hadden al diverse nieuwbouwprojecten bekeken toen we bij Bosselaar Zuid uitkwamen. Het filmpje op de website, waarbij je virtueel door de toekomstige wijk wandelt, sprak ons enorm aan. Op weg naar een informatiebijeenkomst viel ons bij het binnenrijden in Zevenbergen ook direct op hoe ruim, groen en goed verzorgd alles eruit ziet.”

Regelmatig verhuisd

Het echtpaar -hij is Amsterdammer van geboorte en zij komt uit Den Haag- woont nu nog samen met hond Elmer in Roosendaal. Bram: “Voor mijn logistieke werk bij defensie hebben we al op veel verschillende plekken gewoond, waaronder in Luxemburg en in Parijs. Zestien jaar geleden vertrok ik voor mijn laatste actieve functie bij de Koninklijke Luchtmacht vanuit Den Haag naar de vliegbasis Woensdrecht. Zo kozen wij Roosendaal als woonplaats.”

Onderhoud

Aanleiding voor de aanstaande verhuizing is de verslechterde fysieke gesteldheid van zowel Bram als Marijke. “In Roosendaal hebben we al die jaren heel fijn gewoond. Een koopwoning met twee verdiepingen brengt echter het nodige onderhoud met zich mee, en dat wordt voor ons steeds moeilijker . Met het oog op de toekomst zijn we ons daarom gaan oriënteren op een gelijkvloerse huurwoning.

Nieuwbouw biedt voordelen

In het nieuwe huis bevinden de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer zich op de begane grond. “De twee kamers op de eerste verdieping bieden voldoende ruimte om een logeerkamer voor de kleinkinderen te combineren met mijn werkkamer”, aldus Bram. “Het voordeel van nieuwbouw is bovendien dat we de vloeren, wanden en dergelijke direct naar eigen smaak en idee kunnen inrichten. Ook hadden we meer tijd om onze huidige woning te verkopen. En omdat de andere bewoners straks ook allemaal nieuw zijn, schept dat vaak snel een band.”

Goed gevoel

“Bovendien konden we de keuken en badkamer in het nieuwe huis naar eigen wens samenstellen, en doen ze bij Brabantse Waard niet moeilijk als je de woning wilt voorzien van zaken die het wooncomfort verhogen”, besluit Marijke. “Zo kun je dus ook een huurwoning (bijna) helemaal naar je zin maken. Dat gaf ons vanaf het begin al een goed gevoel. En Elmer? (volgens Bram de liefste Entlebucher Sennenhond van Nederland). Die kan straks lekker mee de polder in. We hebben er hartstikke veel zin in!”

Ook uw droomwens vervullen in Bosselaar Zuid? Dat kan! Er zijn nog diverse typen koopwoningen en bouwkavels beschikbaar. Kijk op www.bosselaarzuid.nl voor meer informatie.

1381132437