Kinderen ‘bouwen ’Bosselaar Zuid

Ongeveer 8 weken geleden kregen leerlingen van de Breinklas de opdracht om een nieuwe wijk te realiseren met als inspiratiebron ‘Bosselaar Zuid’ in Zevenbergen. Het doel van het project was om leerlingen te laten zien en beleven hoe een nieuwbouwwijk tot stand komt en wat daar allemaal bij komt kijken.

Juffrouw Liesbeth van Damme: “Een wijk bouwen is nog niet zo makkelijk”

De Breinklas bestaat uit 48 leerlingen van vijf verschillende basisscholen en is speciaal samengesteld voor leerlingen die zich sneller ontwikkelen dan andere kinderen uit hun klas. Op donderdag 14 juni presenteerden de leerlingen hun alternatieve visie op Bosselaar Zuid en dit zorgde voor verrassende resultaten. De trotse leerlingen zijn als ware ontwikkelaars aan de slag gegaan. Zo bleek het brainstormen, het ontwerpen en het maken van maquettes en 3D tekeningen in computerprogramma SketchUp een makkie voor de aanstormende talenten. Wethouder Cors Punt en de werkelijke ontwikkelaars van Bosselaar Zuid konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en namen uitgebreid de tijd om alle ideeën te bewonderen.

Het bijzondere aan deze opdracht is dat de leerlingen denken vanuit beleving en zich niet bezig hoeven te houden met wet- en regelgeving. Dit uitgangspunt leverde de meest uitzonderlijke varianten op het huidige plan Bosselaar Zuid op. Zo vertellen de ontwerpers van ‘Isla Watermuur’ vol overgave over het ontwerp  van het plastic eiland met o.a. palmbomen en speeltoestellen, een watermuur die geluid tegen gaat, mooie waterwoningen, een winkelplein met fontein,  veel natuur en zelfs een zwembad met duikplank en waterzuiveringssysteem. Een ander bijzonder ontwerp is ‘Greenpark’. Hier draait het om een groot sportcentrum en winkelplein. Wat deze wijk helemaal bijzonder maakt is een basisschool zonder bezuinigingen en met een schoolplein dat grenst aan een groot bos waar boomhutten  gebouwd kunnen worden. Maar ook aan de visliefhebbers is gedacht in Greenpark, zij krijgen een visvijver en waterwoningen.

Bosselaar Zuid bedankt deze aanstormende talenten voor de spectaculaire en inspirerende ontwerpen ! En wie weet wonen deze ontwerpers straks zelf in Bosselaar Zuid!

1340360433 1340360470 1340360509 1340360554 1340360586