Vrolijke start bouwwerkzaamheden De Neerhof

De kinderen tekenden er op los, met hun ballon stevig in de handen geklemd. De officiële eerste heipaal die vandaag op het bouwterrein van brede school De Neerhof de grond in ging, was een hele mooie! Op het moment dat de eerste klap gegeven werd door wethouder Jaap Kamp in de heistelling, lieten alle kinderen hun ballon los. Een prachtig plaatje, waarmee de bouw van de nieuwe school een nog feestelijker tintje kreeg.

Dat de kinderen naar hun nieuwe kinderdagverblijf en school uitkijken is duidelijk! Met veel enthousiasme begeleidden zij de aannemer bij zijn heiwerkzaamheden. De genodigden werden vervolgens toegezongen, met een heus Neerhoflied. Het kan het team van de school en van kindercentra De Roef niet snel genoeg gaan; aannemer Van Agtmaal verwacht het gebouw begin 2015 op te leveren.

Nieuwe gebouw

In de nieuwe Neerhof komen 17 klaslokalen, een gymzaal, een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Het gebouw wordt in opdracht van de gemeente Moerdijk en Brabantse Waard gebouwd voor Onderwijsstichting De Waarden en Kindercentra De Roef. Architect Gerrit-Jan van Eck, van Conix RBDM Architecten, heeft het gebouw samen met de gebruikers ontworpen. En die gezamenlijkheid is in het ontwerp terug te zien, bijvoorbeeld door de ‘schoolstraat’ die dwars door het gebouw loopt en alle functies én gebruikers van het gebouw met elkaar verbindt. Er is gekozen voor een tijdloos ontwerp, passend bij de uitstraling van de nieuwe wijk.

Impuls voor de wijk

De betrokken partijen stonden stil bij het belang van de komst van deze school: voor de kern Zevenbergen, voor de nieuwe wijk Bosselaar Zuid, maar vooral voor de ontwikkeling en toekomst van de kinderen die er wonen. “We willen jongeren kansen bieden”, vertelt manager Wonen Karin van Spijk van Brabantse Waard. “Dat doen we niet alleen door deze voorziening te bouwen, maar bijvoorbeeld ook door de bouwplaats als leerling-bouwplaats in te richten.”

“Wat een mooi geluid hoorden we vanmiddag”, aldus wethouder Jaap Kamp van onderwijszaken. “Er gebeurt echt iets in deze wijk. Dat we het geluid van blije, spelende kinderen hier nog maar vaak mogen horen.” “Net als het geluid van heipalen”, vult wethouder Cors Punt van bouwzaken hem aan. “Deze nieuwe school geeft een impuls  aan de wijk en dat resulteert hopelijk in het bouwen van nog meer woningen.”

Lang naar dit moment toegeleefd

Voorzitter Wil Aper van Onderwijsstichting De Waarden is trots op de nieuwe school, die als een centrum in de wijk gaat dienen. “Dit is een plek waar leren, sport en cultuur samenkomen; een verrijking voor Zevenbergen.” Directeuren Leon Smits van De Neerhof en Ino Cornel van Kindercentra De Roef kijken met hun teams vooruit: “Wij hebben hier, net als de ouders, jaren naar toe geleefd. We werken intensief samen om een goede invulling aan de toekomst van De Neerhof te geven. Over een jaar staan we hier weer en feliciteren we elkaar met de oplevering van het gebouw.”

Bron: Brabantse Waard

1397656997 1397656977 1397656932 1397656912