Zelfbouwer aan het woord

Wat heeft u doen besluiten om voor Bosselaar Zuid te kiezen?

“We hebben ons 3 jaar geleden ingeschreven voor de nieuwbouwkavels in Bosselaar Zuid en in oktober 2012 hebben we de grond gekocht. We komen oorspronkelijk uit Rotterdam, 10 jaar geleden zijn we voor de rust naar Noord-Brabant verhuist. Voor de toekomst van onze kinderen en het gezin hebben we gekozen voor Bosselaar  Zuid. In ons huidige dorp ontbrak het aan voorzieningen zoals de supermarkt, winkels, sportgelegenheden, scholen etc. en dat is voor ons niet ideaal. In Bosselaar Zuid zijn al deze voorzieningen op korte afstand. Dit in combinatie met de opzet van de wijk, bouwvoorschriften, brede kavels en het uitzicht ’s winters op de ijsbaan en in de zomer op grazende schapen, sprak ons erg aan.” aldus Arnold van den Berg.

Waarom heeft u gekozen voor nieuwbouw en geen bestaande bouw?

“Het is de 2e keer dat we een eigen huis bouwen en we hebben in totaal 3x in een nieuwbouwhuis gewoond. Het zelf bouwen spreekt ons erg aan omdat je het helemaal naar eigen wens kunt maken. Het is veel werk en er komen veel uitdagingen bij kijken qua planning, communicatie, financiën en keuze voor bouwpartners. Ook kom je minder leuke dingen tegen zoals bijvoorbeeld dat onze eerste aannemer failliet ging, maar dat hoort bij deze tijd en dan moet je snel schakelen en kijken naar oplossingen. Uiteindelijk komt het allemaal goed.“

Kunt u uw eigen nieuwbouwproject kort omschrijven?

“Het is een unieke ervaring met veel uitdagingen, waarbij je zelf de grens bepaalt. Wij hebben ervoor gekozen om zoveel mogelijk zelf te doen en weinig uit te besteden. Communicatie speelt een belangrijke factor in het bouwproces. Het is geven en nemen en je moet niet altijd te kritisch zijn. Als je voor jezelf werkt, ga je net iets verder dan als iemand anders het zou doen. Soms ben je zelf te pietluttig.”

Hoe ervaart u Bosselaar Zuid tot nu toe?                                

“Prima! De wijk krijgt steeds meer vorm, op dit moment zijn 4 bouwkavels begonnen met de bouw. We wisselen ervaringen uit en kijken bij elkaar hoe dingen aangepakt worden. Het is gezellig. Het leuke van een nieuwbouwwijk is dat iedereen in hetzelfde schuitje zit en contacten moeten vanaf het begin af aan worden opgebouwd, je zoekt elkaar op. Wij vinden het ook belangrijk dat er veel jonge gezinnen zijn. We hopen over ruim een half jaar klaar te zijn met de bouw van ons huis en te kunnen gaan genieten van het resultaat.” besluit Arnold.

1371562905 1371562863 1371562828 1371562809 1371562783